Skip to content

Rromânii din Belfast

25 Iunie 2009

Românii au fost atacați în Belfast și unii dintre ei au declarat că se vor întoarce în România, nu se mai simt siguri. Adică, pur și simplu, ca și cum, când te muți în altă țară pentru un trai mai bun, e floare la ureche să te întorci ….

Asta e știrea care a circulat peste tot. Majoritatea n-au catadixit să meargă la cauze. Unii, de la ziare de limbă engleză, bineînțeles,  și-au făcut lecțiile de jurnaliști normali și au spus și un detaliu important. Că români de etnie rromă din Belfast au fost atacați. Mai târzior un pic, și unii români au făcut-o … dar timid, să nu cumva să nu fie ”politically correct”…

Știați că majoritatea rromânilor din Irlanda și Anglia nu se duc acolo să muncească, se duc pentru că știu cum să ceară bani pe gratis de la statele respective???? Jucând cartea discriminării??????

Un grec cu o mică afacere îm Londra mi-a povestit că i s-a cam luat să plătească taxe pentru din ce în ce mai multe cataegorii sociale așa-zis defavorizate. Adică, e de acord – sunt copii orfani, mame singure, persoane cu dizabilități, bătrâni, ș.a. care au nevoie de sprijin. Dar nu mai e de acord cu din ce în ce mai multe persoane cu pielea colorată care nu muncesc  sau care, doar pentru că sunt gay, primesc ajutor de la stat. El a ajuns în Anglia doar cu bani de pâine, a început de jos și nu l-a sprijinit nimeni. Așa că de curând și-a mutat afacerea și a găsit un subterfugiu să nu mai plătească toate aceste taxe.

Adică, minoritarizarea excesivă, autoghetoizarea, căutarea de drepturi ale omului pe motiv de evitare a muncii cinstite, dau, la un moment dat, reacții violente din partea societății, mai ales în perioade de criză, când lumea e disperată și nu mai are timp să poarte mănuși. Nu poți să păcălești la nesfârșit….

A, să nu uit: sunt împotriva violenței de orice fel. Nu cred că violența e o metodă de a rezolva ceva. Dar sunt, în același timp, pentru respect și integrare în societatea care te hrănește. Că așa e frumos!!!! Și integrarea nu însemnă necesar asimilare. Nu te oprește nimeni să-ți faci sarmale, să vorbești românește sau să fii abonat la Digi TV.

Dar, trebuie dat Cezarului ce-i al Cezarului. Altfel, cineva devine violent … și subiect de știre spusă doar pe jumătate … că extremiștii au existat de când lumea …

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: